JAK SE NĚMÝ MEDVĚD
DOSTAL K BBQ

Tradiční americké barbecue je fenomén, který se objevuje na české gastronomické scéně zatím naprosto výjimečně. A to i přesto, že tato tradiční příprava masa, kterou ovládá každá texaská rodina, vychází částečně i z umu českých imigrantů, kteří přicházeli na jih Spojených státu převážně v 19. století. Jedinečná kombinace pomalého pečení masa za přítomnosti kouře z řádně vysušených dřevěných polen dává za výsledek neuvěřitelnou šťavnatost, vůni a chuť všem možným druhům mas, na které si lze jen vzpomenout. 

Tato originální příprava masa nás zaujala natolik, že jsme se vydali přímo za zdrojem, tedy do Spojených států amerických, kde jsme po návštěvě mnoha barbecue restaurací usoudili, že tradiční barbecue je něco, co musíme dopřát i českému strávníkovi! A s čím tuto pochoutku zkombinovat lépe, než s českým pivem a panákem poctivého amerického bourbonu? Tak se roztočila kola příprav ojedinělého konceptu spojení pivovarské pivnice s tradiční americkou barbecue restaurací a prémiovým barem. A vznikl Brloh! 

Fotka
Fotka
Fotka
Fotka
Fotka
Fotka

TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY MASA

Naše masa připravujeme v originální udírně od firmy Southern Pride, kterou jsme si nechali na zakázku vyrobit a poslat lodí přes oceán až z amerického Tennessee. Teploty uzení masa se při tradičním americkém barbecue pohybují výrazně výše, než při českém uzení a masa jsou proto více šťavnatá. Spíše než o „uzení“ tedy raději mluvíme o „pečení v kouři“. To prostě musíte ochutnat!

Naše menu...

KONCEPT RESTAURACE

Naše restaurace je částečně samoobslužná – protože nejlépe si stejně vyberete vy a vaše smysly! Nechte si naložit na tác masa a přílohy dle vlastního výběru, posaďte se ke stolu a vychutnávejte ideálně s partou přátel. Piva a další nápoje vám přineseme, aby vás náhodou nepřepadla žízeň! 

Fotka
Fotka
Fotka

Lidi od smokeru a pípy

Náš tým spojuje záliba ve vůni uzeného masa a lahodné chuti dobře vychlazeného piva. O obojí s láskou pečují a dělají všechno pro to, aby našim hostům chutnalo, cítili se v Brlohu skvěle a rádi se k nám vraceli. 

foto cloveka

David Fišer - šéfkuchař

David sice v minulém tisíciletí studoval rok na střední škole výrobu hudebních nástrojů, ale rychle si uvědomil, že ho to táhne do kuchyně. Než zapustil kořeny na Mělníku, strávil mimo jiné 4 roky v Jihoafrické republice, kde se stal členem Jihoafrické asociace kuchařů. Mezi českými kuchaři je naprostý unikát, protože v podstatě vůbec nekřičí. Do rodiny Němého Medvěda patří už od roku 2020, kdy stál u zrodu Dobrého Kance. V roce 2022 se přestěhoval k brložímu smokeru, kde pro vás připravuje ta nejvyvoněnější masíčka.

foto cloveka

Michal Helemik

Michal o sobě rád říká, že je nejlepší číšník mezi zahradníky a nejlepší zahradník mezi číšníky. Což o něm vypovídá vlastně jenom to, že je to velký vtipálek. Do Brlohu jsme si ho ale vybrali proto, že má za sebou mnohaleté zkušenosti z Chateau Mcely a také svojí cateringové společnosti Dion's Event & Catering. Dokonale se nám tedy hodil na pozici provozního manažera celého Brlohu a také nově vzniklého Němý Medvěd Cateringu.

Zavolejte nám

Na telefonu nás zastihnete po 11:00

Zavřít